Voordelen van cloud hosting

Schaalbaar & Flexibel

Klein beginnen en snel groeien. Uw business flexibel inrichten. Uzelf en uw IT-personeel verlossen van de moeilijke vragen bij de start van een project of vernieuwing van uw bedrijf. ‘Welke server heeft u nodig? Wat met uw netwerk en opslagcapaciteit? Geeft de back-up oplossing u wel voldoende zekerheid’? De beste cloudoplossingen bestaan uit een sterk gevirtualiseerde omgeving en zijn dus schaalbaar en flexibel. Extra geheugen, nieuwe schijfcapaciteit of meer rekenkracht ‘huurt’ u slechts als u in een bepaalde periode van het jaar meer capaciteit nodig heeft.

Een voorbeeld? Stel dat u gedurende enkele maanden een campagne wil voeren en daardoor meer bezoekers op uw site verwacht? Dan maakt u uw webserver in die maanden een stukje robuuster om de extra bezoekers op te vangen en nadien ‘schroeft’ u alles weer terug. Idem met de bijhorende abonnementskosten natuurlijk. U betaalt dus enkel voor wat u echt nodig heeft. Cloud groeit met uw onderneming mee. Capaciteitsproblemen kent u niet meer. U betaalt enkel wat u echt gebruikt. U past de Cloud aan! Uw business staat immers centraal.

Kostenbesparing

Uw kosten beheersbaar. U hoeft zelf geen dure hardware aan te kopen. U kan uw gekwalificeerd IT-personeel inzetten in functie van uw business en niet om machines up-and-running te houden. Voortaan worden uw ICT infrastructuur investeringen volledig omgezet in Operationele kosten. Bovendien betaalt u enkel voor wat u echt nodig heeft. Dankzij Cloudoplossingen kunnen kosten hand in hand gaan met uw inkomsten en wordt de relatie tussen wat u betaalt en wat u verdient transparanter en beter voorspelbaar.

Uw budget is schaalbaar. Bij dit alles mogen we ook niet vergeten dat uw budget ook schaalbaar is: doordat inkomsten en kosten hand in hand gaan zal het succes van uw plan niet meer bepaald worden door de ICT kosten maar wordt uw ICT de business generator. U bespaart met cloud computing op uw IT kosten. U betaalt per gebruik. Grote investeringen worden operationele kosten.

cloud hosting tilaa